MALZEMELER
- 1 kg domates
- 2 adet kuru soğan
- 1 iri diş sarımsak(çorbaya katılmayacak sonradan alınacak)
- kekik,
- karabiber
- zeytinyağı
- tereyağı
- 1 kaşık un
- yarım çay bardağı süt.
- Domates ve kuru soğanları dörde bölüyoruz.Sarımsağı da bölüp ekliyoruz.
- Üzerine zeytinyağı döküp kekik serpiyoruz.Çok az da tuz gezdiriyoruz.
- Fırında 200 derecede közlüyoruz
- Fırında közlendikten sonra çıkarıyoruz.Biraz soğumasını bekledikten sonra domatesin kabuklarını soyuyoruz ve sarımsakları çıkarıyoruz.Sarımsağın amacı lezzetine lezzet katması içindi.
- Daha sonra blendırdan geçiriyoruz.Bu arada domatesin sularını da hiç zayi etmiyoruz.
- Daha sonra süzgeçten de geçiriyoruz.
- Bir tencereye tereyağı ve bir kaşık un koyup kokusu çıkana kadar kavuruyoruz ve domates suyumuzu tencereye boşaltıyoruz.
- Biraz karabiber ekliyoruz ve devamlı karıştırıyoruz.Kıvamı koyu ise su ekliyoruz.
- Kaynamadan za önce yarım bardak ılık sütü de ekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra tuzu da ekliyoruz.
- 5-6 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri ile servis ediyoruz.
Masallah domates sen neymissin boyle:)
YanıtlaSilArkadasin eline saglik olsun.
Deneyenlere de afiyet olsun..
Sevgiler..
Uzun zamandır karşıma öyle çok çıkan bir tarif ki... Deneyeceğim artık ! Çaresi yok...
YanıtlaSilEllerine sağlık... :)
ah nasıl güzel bir tarif , biri bana yapsa keske.. su aralar dugundur (abimin dugunu var hafta sonu) iş yogunlugudur derken boyle ayrıntılı corbalar yapamam ki, ben (eskiden) sütsüz közlemeden yapardım kendime koy usulu domates corbası diye bi tarifim vardı ama simdi nasıldı unuttum, domatesi sevdiğimi soylemişmiydim :)TCD
YanıtlaSil