MALZEMELER
3 kase ev eriştesi
yeteri kadar su
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
tuz
kavurmak için:
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
domates sos için:
5 adet domates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet arpacık soğan
1 adet sarımsak
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
kekik
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir tencereye yeteri kadar su,tuz ve yağı alıp kaynatalım.Kaynayan suya erişteleri atıp arada karıştırarak orta sertlikte haşlayalım.çok haşlarsak hamurlaşacaktır bu nedenle sık sık kontrol etmekte fayda var.Haşlanan makarnaları bir süzgeç yardımıyla süzüp soğuk sudan geçirelim ve ayrı bir tencerede erittiğimiz tereyağında kavuralım.
Ardından bir tavaya sıvıyağı alalım, kabuğunu soyduğumuz arpacık soğan ve sarımsağı ekleyip biraz soteledikten sonra kabuğunu soyup jülyen doğradığımız domatesleri,tuzunu ve karabiberini de ekleyip güzelce kavuralım.Kavurma işlemi bittikten sonra ocağın altını kapatıp kekiğini ilave edelim ve kavurduğumuz eriştelerimize ekleyip fazla hırpalamadan karıştıralım.
Sıcak olarak servis edelim.
canım tarifimi gelip alabilirsin, sevgiler..
YanıtlaSilhttp://sihirliparmaklarr.blogspot.com/2012/09/ks-hazrlklar-kslk-domates-acl-sos.html
bana da hep anneannemi hatırlatır ev yapımı erişte,sade yapar ama tadına doyum olmaz,kolay gelsin pambik lama:)
YanıtlaSil