Ilk tarif: kremali domates corbasi
Malzemeler:
4 domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 diş sarımsağı
5 su bardağı su
80 ml krema
Yarım çay bardağı ince kıyılmış fesleğen
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
1- Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri ekleyip, 7-8 dakika daha kavurun.
2- Su ve fesleğeni ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25 dakika pişirin. Karışımı blender ile püre haline getirin.
3- Tencereyi tekrar ocağa alıp kremayı ekleyin ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra tuz, karabiber ve kalan fesleğeni ekleyin. Çorbayı kaselere paylaştırın üzerine kaşar peyniri ekleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
2.tarifim de yarın gelecek herhalde ;-)
YanıtlaSil