12 Eylül 2012

Fesleğenli Kremalı Domates Çorbası

Feyza iki tarif ile domates etkinligini senlendiriyor...
Ilk tarif: kremali domates corbasi


Malzemeler:

4 domates  
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
1 diş sarımsağı 
5 su bardağı su
80 ml krema
Yarım çay bardağı ince kıyılmış fesleğen
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber 
Tuz
Yapılışı:
1- Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince kıyın. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri ekleyip, 7-8 dakika daha kavurun.

2- Su  ve fesleğeni ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 25 dakika pişirin. Karışımı blender ile püre haline getirin.

3- Tencereyi tekrar ocağa alıp kremayı ekleyin ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra tuz, karabiber ve kalan fesleğeni ekleyin. Çorbayı kaselere paylaştırın üzerine kaşar peyniri ekleyerek sıcak servis yapın. 

Afiyet olsun.

1 yorum:

Yorum alinca o kadar cok mutlu olurum ki kanatlanip ucarim sanki... Hadi ucur beni okuyucu ;)