Malzemeler :
2 kg domates
1 kg kırmızı yağ biberi
1/2 kg cin biberi
tuz
zeytinyağ
Hazırlanışı :
Domates, kırmızı yağ biberi ve cin biber robottan geçirilir. Tuzu ilave edilir. Bu şekilde kavanozlara doldurulur. Üzerine zeytinyağı gezdirilir. Kavanozun kapağı kapatılıp derin dondurucuya atılır. Kışın lazım olduğunda çıkartılır. Özellikle kısır ve salatalarda sos olarak kullanılır. ( Tüm malzemeler çiğ olarak hazırlanır.)
Not : Kavanozlar çok fazla doldurulmaz basınçtan patlamasın diye.
ben 30 kg sivri domateslerden yaptım. Öncelikle domatesleri yıkadım. Tepelerini aldım ve ortadan ikiye kesip robota attım ve çektim. Tencereye aldım. 2 saat kadar kaynattım. Kaynar kaynar kavanozlara doldurdum. Kapağını kapattım ( yeni kapak olacak) ve hemen ters çevirdim. Bu arada ocağın altını tencerede ki domatesler bitene kadar kapatmıyoruz. Kavanozlar soğuyana dek ters bir şekilde bekletilir. Soğuduktan sonra karanlık ve serinlik bir yerde muhafaza edilir. Ağzı açıldıktan sonra buzdolabında saklanır.
HAYIRLI SABAHLAR.
YanıtlaSilDOMATESSEN NEELERE KADİRMİŞSİNDE HABERİMİZ YOKMUŞ YAHU.
TEŞEKKÜR EDERİZ
Kis hazirliklari bizdede basladi artik :) ellerinize saglik sevgiler
YanıtlaSilLamacım, sitemde yeni yayınladığım değişik domatesli bir omlet tarifi var eğer kabul edersen etkinlikte kullanabilirsin.. sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık..Ne güel hazırlıklar büyük heyecenla başladı..Bunu hiç yapmamıştım..listeye eklendi..sevgiler..
YanıtlaSilCanım senin etkinliğin için fırında kaşarlı domates pilavını düşünmüştüm(daha sitede yok) ama domatesli mantar soslu tavuk köftesi de etkinlik için olsun. Kabul edersen canım sayfamda alınmak için bekliyor :)
YanıtlaSil